Informacije o filmu

Naslov filma: PACIJENT

Redatelj: ZDENKO JURILJ

Scenarist: ZDENKO JURILJ

Snimatelj: ANTONI ĆORIĆ

Montažer: TOMISLAV TOPIĆ

Ton: TOMISLAV TOPIĆ

Producent: TOMISLAV BUBALO

Produkcija: KADAR film & video production

Trajanje: 24 MIN

Jezik: HRVATSKI

Titlovi: ENGLESKI

Format snimanja: FULL HD

Vrsta filma: DOKUMENTARNI

Sadržaj filma - sinopsis

Film je narativna dokumentarna priča o stanju pacijenta prije, za vrijeme i nakon operacije srca. Riječ je o filmu atmosfere koji prikazuje stanje u kojem se može naći svaki čovjek. Pacijent je film nadahnut Kantovom mišlju:

"Što mogu znati? Što moram raditi? Čemu se mogu nadati? Što je čovjek?"

Biografija redatelja

Zdenko Jurilj novinar je koji već 17 godina djeluje u tisku, na radiju… Posljednjih 15-ak godina radi u Večernjem listu kao novinar-reporter. U svojoj novinarskoj karijeri pratio je velik broj relevantnih događaja koji su obilježili rasplet situacije na prostoru bivše Jugoslavije, ali i Jugoistočne Europe - od ratnih sukoba u BiH, Hrvatskoj, zračnih napada NATO-a na Srbiju, Crnu Goru, sudskih procesa u Haagu protiv Slobodana Miloševića, sve do njegove iznenadne smrti. Izvještavao je o odcjepljenju Kosova od Srbije, stvaranju novih država na zapadnom Balkanu (Crna Gora, Kosovo…).

Kao reporter, izvještavao je o pojavi smrtonosnog virusa ptičje gripe u Turskoj, angažmana NATO snaga u Iraku… Pratio je akcije NATO snaga u hvatanju najtraženijih ratnih zločinaca u Europi - Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Objavljivao je reportaže iz Sjeverne Irske, o stoljetnom sukobu katolika i protestanata u Belfastu. Londonderryu…

Objavljivao je reportaže o sukobu Palestinaca i Izraelaca na području Zapadne obale i zapadnoga Jeruzalema. Vodio je razgovore s političkim dužnosnicima, generalima, optuženicima za ratne zločine, vođama islamskih radikalnih organizacija… Istodobno je pisao scenarije i režirao 6 dokumentarnih filmova.

Zdenko Jurilj

Filmografija - značajniji projekti:

  • 2001. / SPORI JAHAČI / dokumentarni film / 35' - koscenarist
  • 2010. / LET IZNAD MINSKOG POLJA / dokumentarni film / 42’ - koredatelj
  • 2011. / 3 DANA / dokumentarni film / 81' - redatelj
  • 2012. / U IŠČEKIVANJU JUŽINE / dokumentarni film / 25' - koredatelj
  • 2013. / BOLNICA INKOGNITO / dokumentarni film / 63' - redatelj
  • 2013. / PACIJENT / dokumentarni film / 29' - redatelj

PRESS KIT

(Plakat JPG 1000x1500px ) Preuzmi